Vooruitlopend op het debuut van iOS 12, stelden geruchten voor dat Apple verschillende functies had opgeschort om zich te concentreren op prestaties en betrouwbaarheid. Dat bleek waar te zijn en Apple zegt dat het heeft gewerkt om iOS 12 snel en efficiënt te maken op alle apparaten, inclusief oudere iPhones en iPads.

Op een iPhone 6 Plus zegt Apple bijvoorbeeld dat apps tot 40 procent sneller kunnen worden gestart, terwijl het toetsenbord tot 50 procent sneller kan verschijnen. Wanneer u de camera op het vergrendelscherm opent om een foto te maken, wordt deze tot 70 procent sneller gelanceerd.

Apple heeft eraan gewerkt om animaties soepeler en responsiever te maken voor het hele besturingssysteem, dus wanneer u taken uitvoert zoals toegang tot Control Center, scrollen in apps of swipen bij multitasking, voelt alles vloeiender.

Apple heeft deze verbeteringen aangebracht door iOS te optimaliseren voor het volledige assortiment chips uit de A-serie. In iOS 12, wanneer een iPhone of een iPad detecteert dat een prestatie-uitbarsting nodig is voor het starten van een app, worden de prestaties van de processor direct opgeschroefd en vervolgens weer teruggezet om de batterij te sparen.

iOS 12-gebruikers hebben al snelheidsverbeteringen opgemerkt op apparaten oud en nieuw, en deze verbeteringen zullen waarschijnlijk nog beter worden met verfijningen tijdens de bètatestperiode.